• slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
Aidat Borcu Sorgulama
Duyurular

Muhterem Hemşehrilerimiz; Derneğimize Katkılarınızı Bekliyoruz.

Dernek    Aidatlarının       Ödenebileceği       Bilgiler

Banka Adı :
Ziraat Bankası 2331-Karapürçek Şubesi Altındağ / Ankara

Banka Hesap Numaramız : 
2331 – 5404 7923 - 5002

Banka Iban Numaramız :
TR59 0001 0023 3154 0479 23 5002


Çorum Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
Derya büyüktür herkes kabı kadar alır
Merak Ettiklerimiz
AFDER SEÇİMİNİ YAPARAK YENİ YÖNETİMİNİ BELİRLEDİ

Çorum İli Sungurlu İlçesi Aşağı Fındıklı Ve Çevre Köyleri Eğitim Kültür Ve Yardımlaşma Derneği kısa adı (AFDER) köyümüze sivil toplum olarak hizmet veren derneğimiz yeni yönetimini belirlemek için 19 Şubat 2022 Cumartesi günü saat 15:00 de Ankara Mamak ilçe merkezi Hüseyingazideki genel merkezinde Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirmek için toplandı.

 Ancak toplantıda yeterli salt çoğunluk sağlanamadığı için önceden ilan edildiği gibi çoğunluk aranmaksızın bir hafta sonra 26 Şubat 2022 Cumartesi günü saat 15:00 de dernek Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

 

Toplantıya bu vatanı bizlere emanet eden aziz şehitlerimiz için saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başlandı. Dernek olağan genel kurul toplantısının yapılması için bazı üyelerin önerisi ile Divan başkanlığına Fehmi Çırakoğlu divan başkan yardımcılığına Kadir Balkanlıoğlu ve üyeliklere Halil Cankaloğlu ve Ali Balkanlıoğlu seçilerek divan kurulu oluşturuldu. Divan başkanının toplantı yeter sayısının olup olmadığını tespiti için yoklama yapmasının ardından dernek üyelerinin çoğunluğunun bulunduğunun anlaşılması üzerine dernek sekreteri Mustafa Kalınsazlıoğlu AFDER olağan genel kurul toplantısı açılış konuşması yaparak dernek iç tüzüğüne göre toplantının nasıl yapılacağını üyelere açıkladı.

 

Divan başkanı ilk sözü Afder Başkanı Bekir Cankaloğlu’na verdi. Dernek başkanı yardımcısı ve yönetimi ile beraber derneği yönettikleri süresince dernekle ilgili yaptıkları hizmet ve çalışmaları özetleyen sunumlarını yaptılar. Dernek yönetimine yeni ve daha aktif kişilerin görev almasını isteyen Afder Başkanı Bekir Cankaloğlu, dernek işinin gönüllülük meselesi olduğunu, rayına oturmuş düzenli ve uygun şekilde yürüyen bir derneğimizin olduğunu ve bu derneği daha ileriki yıllara taşıyacak yönetimi her Aşağı Fındıklı Köyü insanının rahatlıkla yapabileceğini kaydetti. Dernek başkanı Bekir Cankaloğlu yönetimleri boyunca üyelerin ödedikleri aidatlar gelir ve giderlerle ilgili açıklamalar yaptı.

 

Daha sonra divan başkanı yönetimin faaliyet raporu ve ibrası denetimin denetim raporu ve ibrası, tüzük değişikliği, diğer gündemdeki konular görüşüldükten sonra dernek çalışmaları hakkında genel kurulda söz istenip istenmediğini sorarak yapılan çalışmaların ibrası için oylama yaptı. Genel kurula katılan üyelerin oy çokluğu ile geçmiş yönetimin çalışmaları ibra edildi. Divan başkanı, Afder Denetim Kurulu Başkanı Eyyüp Balkanlıoğlu^na söz vererek derneğin denetim çalışmaları hakkında genel kurula bilgi vermesini sağladı.

 

Divan başkanı dernek genel kurul toplantısında yeni yönetimin belirleneceğini bunun için dernek yönetimine talip olanların divan kuruluna başvurmalarını istedi. Üyelerden Salim Arıkan ve Şevki Kalınsaz adına Erdoğan Kalınsazlıoğlu divan başkanına yönetime aday olduklarına dair bir listelerini sundular. Divan başkanı ve üyeleri yönetime aday olan listelerdedeki isimleri inceleyerek herhangi bir aksaklığın olup olmadığını kontrol ettiler. Genel kurulda gizli oy açık tasnif şeklinde yapılan seçimde Salim Arıkan 92 oy alırken Şevki Kalınsaz’ın listesi 36 oy aldı. Salim Arıkan oy çokluğu ile Afder’in yeni yönetim başkanı oldu.

 

Yeni oluşan yönetim kurulu adına Salim Arıkan Divan başkanından söz isteyerek genel kurula katılan üyelere hitaben teşekkür konuşması yaparak dernekçiliğin gönül meselesi olduğunu bunun içinde başkanından en yeni üyesine kadar herkesin bu gönüllülüğü benimsemesi gerektiğini vurguladı. Daha sonra eski Afder Başkanı Bekir Cankaloğlu 2019 yılından bu yana sürdürdüğü dernek başkanlığını yeni başkan Salim Arıkana bir hafta içinde devir edeceklerini belirtti..

 

Olağan Genel Kurul Toplantısına denetim kurulu asıl ve yedek üyelerinin seçilmesinin ardından genel kurulun sonunda dilek ve temennilere geçilerek üyelerden bazıları söz alarak derneğin yaptığı faaliyetlerle ilgili çeşitli istek, temennilerini dile getirdiler. Divan başkanı Derneğe kayıtlı üyelerin çoğunluğunun desteğini alan yönetim ve denetim kurulunu divan başkanı açıklayarak divan üyeleri tarafından Divan Kurul Karar tutanağı kayıtlarına geçirildi. Divan heyetigenel kurula katılan tüm üyelere teşekkür ederek ve yeni yönetime başarı dileyerek toplantıyı kapattı.

 

6. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINDA ALINAN BAZI KARARLAR

1-Dernek ismine AFDER kısa isminin eklenmesi,

2-Derneğe üye olma ve üyelikten çıkarılma

3-Bildirim ve yükümlülükler

4-Genel kurul toplantılarının yapılma usulü

5- Dernek gelir ve giderlerinde usül

6-2023 yılından itibaren üye aidatlarının artırılıp aylık 15 TL yıllık ise 180 TL olarak belirlenmesi,

 

Derneğimiz AFDER’i 2025’li yıllara taşıyacak yeni yönetim ve denetim asıl-yedek üyeler şöyle oluştu:

AFDER YÖNETİM KURULU ASIL

Başkan: Salim Arıkan

Bşk.Yrd: Mustafa Kalınsazlıoğlu

Muhasip: Edip Kalınsaz

Sekreter: Bekir Cankaloğlu

Üye: Hamza Bezeniroğlu

Üye: Doğan Okcan

Üye: Bekir Çırakoğlu

 

AFDER YÖNETİM KURULU YEDEK

Adem Girişginoğlu

Nasuh Sandıklıoğlu

Ramazan Kalınsaz

Adem Balkanlıoğlu

İbrahim Arıganoğlu

Ümit Çırakoğlu

Mehmet Ali Çırakoğlu

 

AFDER DENETİM KURULU ASIL

Denetim Kurulu Başkanı: Yusuf Kalınsazlığlu

Denetmen: Lokman Çırakoğlu

Denetmen: Eyüp Balkanlıoğlu

 

AFDER DENETİM KURULU YEDEK

İsmail Eyvazoğlu

Mustafa Baranlıoğlu

Kamber Kölgelioğlu

 

NOT: Yönetim listemizi, dernek ve köyümüzle ilgili daha birçok konuları AFDER internet sitesinden takip edebilirsiniz. Genel Kurul Toplantı Resimleri ve Daha Bir Çok Merak Ettiğiniz Resimlere Site Üst Menü Resimler Galerisinden Bakabilirsiniz.

Kaynak: www.afder.net




Okunma Sayısı: 1052


3.134.102.182








DİĞER HABERLER

Köşe Yazıları
Son Ziyaretçi Yorumları
MUSTAFA KALINSAZLIOĞLU
Köyümüz ve Derneğimiz Adına Kültür Hizmetini Sunabilmek İçin Dijital Ortamdayız. Sizlerde Web Sitemize ve Derneğimize Üye Olun.


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler
Sponsorlarımız

Çorum Sungurlu Aşağı Fındıklı ve Çevre Köyleri Derneği

© Copyright 2020  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. | Dernek Site Teması | Köy Sitesi


Top